logo

'Uzaktan eğitimde düzen önemli'

Okulların kapalı olduğu ve derslerin uzaktan TV ve internet ortamı üzerinden verildiği bu hafta, eğitimin düzenli olarak sürdürülebilmesi için ailelerin çocuklara özel bir ortam hazırlaması ve onları takip etmesi gerektiği hatırlatıldı.

Milli Eğitim'in açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“Bu süreçte çocukların derslerini düzenli takip etmesi, verilen ödevleri yapması ve iletişim içinde kalması için anne babalara önemli görevler düşmekte.

Çocuklar, derslere başlamadan önce mutlaka kahvaltılarını yapmış olsun. Evde küçük kardeş varsa ders dinleyecek olan çocuğunuzun evin başka bir odasında olmasına özen gösterin.

Çocuğunuz uzaktan eğitimdeyken temizlik yapmak, müzik dinlemek, başka bir televizyonu açmak gibi dikkatini dağıtacak şeylerden uzak durun. O dersini dinlerken meyve, süt gibi ikramlardan kaçının. Dersler elbette okuldakiler kadar uzun olmayacak. Bu açığı en iyi çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını sağlayarak kapatabiliriz.”

Uzaktan eğitim sürecinde özel gereksinimli öğrencilerin eğitimle kat ettikleri mesafeyi kaybetmemeleri çok önemli. Onlar da diğer öğrenciler gibi sisteme girerek kendileri için hazırlanmış dersleri izleyip, etkinlikleri yapabilecekler.

Uzaktan eğitimde herhangi bir sınav ve notlama olmayacak.

Zorunlu tatil bittiğinde, okulların eğitim ve öğretime yeniden açılmasıyla birlikte hızlandırılmış telafi eğitimleri başlayacak.

Milliyet