logo

Öğrenci ve velilerin karne heyecanı

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler karne alarak 2 haftalık yarıyıl tatiline başladı. Uzmanlar ise karne notlarına aşırı tepki verilmemesi konusunda uyarıyor.

Karneye ailelerin ilk tepkisi, çocuğun gelecek performansını etkiliyor.

Psikolog Mehtap Güngör, "Velinin istemediği sonuçları gördüğünde öncelikle çocuğa aşırı tepki vermemesi çok önemli. Çocuğu diğer arkadaşlarıyla kıyaslamaması, diğer arkadaşlarının karnesinde hangi notların olduğunu sormaması, sorgulamaması oldukça önemli." diye konuştu.

"Karne ve takdiri sosyal medyada paylaşmayın"

Eğitim ve Değişim Derneği (E-DER), velilere sosyal medya uyarısında bulundu.

Açıklamada; karne, takdir belgesi ve başarı belgesi görsellerinin sosyal medyada veliler tarafından gelişigüzel paylaşılmasının öğrencileri tehditlere açık hale getirdiği vurgulanırken, "Çocuğuyla onur duyma, başarısını teşvik etme gibi iyi niyetli bir girişim olsa da sosyal medyadaki bu tür paylaşımların, gerek öğrencilerimizin gerekse veli olarak bizlerin kimlik ve kişisel bilgilerinin art niyetli kişilerce ele geçirilip kötü amaçlarla kullanılabileceğini unutmamalıyız. Kişisel verilerin güvenliği bakımından sosyal medyada bu tür paylaşımların yapılmaması gerektiğini hatırlatmayı görev bilmekteyiz.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, sosyal medyadaki paylaşımların öğrencilerin üzerinde ileriye dönük psikolojik baskı oluşturma, arkadaşları tarafından kıskanılıp dışlanma ve öğrencilerde sosyal medyada ölçüsüz bir şekilde beğenilme dürtüsü oluşturma gibi olumsuz sonuçlara neden olabileceği de vurgulandı.

Tatil nasıl geçirilmeli?

Uzmanlar çocuklarla kaliteli zaman geçirilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak "fiziksel olarak aynı ortamda bulunmak kaliteli vakit geçirmek değil" uyarısı da yapıyor.

İki haftalık tatilin ardından okullar 3 Şubat Pazartesi günü yeniden açılacak.

Çocuklara tatil önerisi: 'Haydi Çocuklar Camiye' projesi

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin 2019-2020 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatilinde düzenleyeceği “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliğinin kayıtları devam ediyor.

Çocuklara camiyi ve namazı sevdirmeyi amaçlayan projeye katılmak isteyen 6-9 ve 10-13 yaş arası çocuklar, 20 Ocak 2020 Pazartesi Sabah Namazından itibaren 11 gün boyunca 5 vakit namazını camide kılmaya gayret edecek.

Geçen yıllardaki yarıyıl tatilinde on binlerce çocuğun anne ve babasıyla camilere koştuğu “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliğinin 3.sü bu yıl Türkiye’nin 81 ilinde belirlenen camilerde gerçekleştirilecek.

Namazını camide kılanlara hediyeler verilecek

Camide cemaatle namaz kılan, sure ve duaları ezberleyen çocuklar, topladıkları puanların kendi şehrindeki sıralamasına göre çeşitli hediyeler kazanacak.

Toplumun geniş bir kesimi tarafından benimsenen ve büyük ilgi gören proje sayesinde hem çocukların sevgi ve merhamet duygularının gelişmesi, hem de namazlarını camide kılan çocukların Yaratıcı’nın sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmaya çalışması amaçlanıyor.

Çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmeyi amaçlayan etkinlik, 20 Ocak 2020 Pazartesi günü sabah namazıyla başlayacak ve 11 gün sürecek.

Etkinlik için kayıtlar 24 Ocak tarihine kadar devam ediyor.

Detaylar ve kayıt bilgisi haydicocuklarcamiye.com adresinde yer alıyor.