logo

Balıkçılıkta yeni dönem

48 yıllık su ürünleri yasasında yapılan önemli değişikliklerle balıkçılıkta yeni bir dönem başlatacak düzenleme önceki gece Meclis’te kabul edildi. Düzenlemeyle balıkçılığa uydu takibi gelirken, kaçak avcılığa da teknelere el koymaya kadar uzanan ağır yaptırımlar uygulanacak.

Akarsular üzerinde kurulmuş veya kurulacak baraj ve regülatör gibi su yapılarında su ürünlerinin geçmesine özel balık geçidi yapılması ve işler durumda bulundurulması zorunlu olacak.

Kaynakların korunması amacıyla su ürünlerinin yurtdışına çıkarılması ve canlı olarak yurtiçine sokulması izne tabi olacak.

Ruhsat tezkeresi almadan ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapan kişilere 1000 liradan 5 bin liraya kadar, gemiler ve diğer su vasıtaları için sahip veya donatanlarına 5 bin liradan 50 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

İç sular, Marmara Denizi, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında her çeşit trolle elde edilen su ürünleri de yine aynı yaptırımla karşı karşıya kalacak. Ayrıca bu şekilde avlananlara 10 bin lira idari para cezası da verilirken, av araç gereçlerine de el koyulacak.

Hürriyet