logo

Okul dönemi çocuklar için 3 önemli öneri

Yeni eğitim öğretim yılı içinde okul dönemindeki çocuklar için 3 önemli öneri

1. Okula kahvaltısız yollamayın

Sevgili anneler, sabahları erken kalkan çocukların genellikle iştahsız olduğunu biliyorum. Ama nasıl alışırlarsa öyle gider, unutmayın. Güne kahvaltıyla başlamak ve düzenli yapmak hem sizin hem de çocuğunuz için konsantrasyonunun ve öğrenme yetisinin artmasına ve daha zinde bir gün geçirmenize yardım eder.

2. Haftada en az üç kez balık tüketmesine özen gösterin

Omega3 vücudumuz tarafından yapılamayan ve dışarıdan alınması gereken doymamış yağ asididir. DHA ve EPA yağ asitleri olmak üzere ikiye ayrılır. Bu yağ asitleri kalp ve damar hastalıkları, depresyon, kanser, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi bazı hastalıkların önlenmesinde ve tedavi edilmesinde önemli bir rol oynar.

3. Beslenme çantası önemli

Okul çağı çocuklarının beslenmesinde en önemli noktalardan biri de beslenme çantası. Sağlıklı beslenme çantası demek, sağlıklı çocuk demek. Eğer beslenme çantası olmadan okula gidiyorsa veya beslenme çantasında getirdiği yemekler, besinler onun isteklerine uymuyorsa birçok çocuk okulda sağlıksız seçimler yapabiliyor. Beslenme çantasını ve çocuğunuzun öğünlerini ders ve teneffüs saatlerine göre planlamak önemli. Küçük teneffüsler için, taze meyve, fındık, badem, sebzeli peynirli poğaça veya pekmezli kek uygun alternatifler arasında. Öğle yemeği içinse sandviç ve süt, tost veya ayran hızlı ve pratik öğün seçimleri olabilir.

Vatan