logo

Üniversitelere ek yerleştirme başlıyor

Üniversitede, merkezi yerleştirmede tercih yapıp da herhangi bir programı kazanamayan adaylar, üniversiteli olmak için Ek Yerleştirme tercihlerinin başlamasını bekliyordu. ÖSYM, dün kılavuzu yayınladı, yarından itibaren tercihler başlayacak, 11 Eylül’de sona erecek.

Üniversitelerde ilk yerleştirme sonuçlarına göre lisansta toplam 71 bin 233 kontenjan boş kaldı. Kazanıp da kayıt yaptırmayanlarla birlikte boş kontenjanların sayısı lisansta 66 bin 974, ön lisansta 124 bin 166 olmak üzere toplam 191 bin 140’a yükseldi.

24 tercih hakkı

Ek yerleştirmede herkes tercih yapamıyor. Öncelikle adayın 2019- Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmiş, yerleştirme puanının hesaplanmış ve merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olması şart. Herhangi bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirmede tercih yapamayacaklar.

Ek yerleştirme ücreti 20 TL. Ücret, 12 Eylül 2019’da saat 23.59’a kadar yatırılabilecekler. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacak.

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül arasında olacak.

Milliyet