logo

İhracatçılara destek rehberi hazırlandı

Ticaret Bakanlığı, ihracatçı, hizmet sektörü ve esnaf destekleri ile ilgili rehber hazırladı. Buna göre yurtdışında şirket alanlar, internetten satış yapanlar, marka olmaya çalışan ihracatçılar ile esnaf ve sanatkârlar çeşitli destek mekanizmalarından yararlanabiliyor.

Devlet Yardımları Rehberi ile ihracat, hizmet sektörü, esnaf ve sanatkâr destekleri hakkında iş dünyasına bilgilendirmede bulundu. Bazı destek mekanizmaları şöyle:

İhracata üçlü destek

Alınan destekle ihracatı yeni öğrenen KOBİ’lerin ihracata aşinalık kazanmaları için devlet yardımı veriliyor. İhracat yapmak isteyen KOBİ’ler UR-GE Desteği ve Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi yardımlarından yararlanabiliyor.

Yurtdışı pazarlara ilk adımlarını atmış firmalara yeni pazar bulmaları veya mevcut pazarlarda kalıcı hale gelmeleri için veriliyor. Bu kapsamda pazar araştırması, rapor ve yurtdışı şirket alım, sektörel ticaret ve sektörel alım heyetleri, e-ticaret sitelerine üyelik destekleri, yurtdışı birim, marka tescil ve tanıtım desteği, Türkiye ticaret merkezleri desteği veriliyor. Markalaşmaya çalışan şirketlere Marka-Turquality desteği ve tasarım desteği sağlanıyor.

Milliyet