logo

Evde güvenliğe dikkat

Bayram tatili yaklaşırken evlerde güvenlik önlemleri de öne çıkıyor. 10 günlük uzun tatile çıkacakarı güvenlik korkusu sararken, alarm ve güvenlik sektörü de en hareketli günlerini yaşıyor.

Ediz Habip, yapılan araştırmaların tatilcilerin yüzde 80’inin uzun tatile çıkarken evlerinin güvenliği konusunda endişe ettiğini gösterdiğini belirterek, tatile gidenlerin akıllarının bir parçasının evlerinde kaldığını söyledi. Uzun bayram tatiline çıkanların, yazlığa gidenlerin evlerinde önlem alması gerektiğini dile getiren Habip, hırsızların bir evi gözlemlemeden girmediğini, alınacak basit önlemler olduğunu kaydetti.

Konumunuzu asla bildirmeyin

Habip, alınabilecek önemleri şöyle sıraladı: “Perdeleri kapalı, ışığı açık bırakmayın. Uzun süre kapalı perdeler evin boş olduğuna işarettir. ve hırsızları cezbeder. Camların kapalı, kapılarınsa kilitli olduğundan emin olun. Alarm sisteminiz varsa onu kurmadan evden çıkmayın. Değerli mücevherlerinizi evde bırakmayın bir banka kasasına koyun. Posta kutunuzda faturalar, el ilanları, broşürler birikmesin. Bunlar evde kimsenin olmadığına işarettir. Komşunuz ya da apartman görevlisine almasını rica edin. Sosyal medya üzerinden lokasyon paylaşımı yapmayın. Konum bildirimi hırsıza davetiye çıkartır. Sizi hiç tanımayan biri bile konum bilgilerinizi takip edebilir."

Milliyet