logo

Körfez ülkelerinden kısa kısa...

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler... Umman, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Türkçe Seçmeli Dil Dersi...

Umman’ın en büyük kamu üniversitesinde önümüzdeki akademik yıldan itibaren seçmeli olarak Türkçe dersi okutulacak.

BAE’de Sanal Bir Bakanlık Kuruldu...

BAE Kabinesine yeni bir sanal bakanlık katılıyor. Kamudaki olumlu davranışların puan temelli bir teşvik sistemiyle Hükümet tarafından ödüllendirilmesi fikri üzerine kurulan yeni bakanlık, İçişleri, Mutluluk, Kültür ve Bilgi Geliştirme ve Maliye Bakanlıklarının koordinasyonu ile yürütülecek. Doğrudan bir bakan atanmayan yeni sanal bakanlığın adı İmkan ve İhtimaller Bakanlığı.

Kuveyt’te OAPEC Bakanlar Toplantısı...

Petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştığı bugünlerde Petrol İhraç Eden Arap Ülkeleri Teşkilatı’nın Bakanlar Toplantısı Kuveyt’te gerçekleştiriliyor.

Ramazan Ayında Uluslararası Kur’an-ı Kerim Yarışması...

Dubai’de yaklaşan Ramazan Ayında 23. Kez Uluslararası Kur’an-ı Kerim Yarışması düzenleniyor. Şu ana kadar 90 farklı ülkeden katılımcının kayıt yaptırdığı yarışma için 145 Ülkeye davet gönderildi. Yarışma Ramazan Ayı boyunca Teravih namazlarından sonra Dubai Ticaret Odası Salonunda yapılacak. Yarışma kapsamında Kur’an-ı Kerim’den hazırlanmış 500 soru yarışmacılara yöneltilecek.

AKRA için derleyen: Sedat Yüksel