logo

Fotoğraf çekmek için tehlikeye girmeyin

Antalya'da gezginler tarafından 2017'de keşfedilen Köprülü Kanyon Milli Parkı sınırları içindeki Tazı Kanyonu'nda blok kayalarda yaşanan korozyon ve çatlaklar korkutuyor. Tehlikeye aldırış etmeyen ziyaretçiler, fotoğraf çekmek için kayaların üzerine çıkıyor.

Muhtemel faciaya dikkat çekmek için bölgeye giden Yılmaz Sevgül, kayaların her an birbirinden ayrılıp kanyonun derinliklerine düşebileceğini söyledi. 800 metre derinliğe sahip kanyonun en iyi görüntülendiği açıları oluşturan kaya bloklarında oluşan devasa çatlakları inceleyen Sevgül, tehlikenin ciddi olduğunu kaydetti.

Oluşan korozyonun gözle görülür derecede olduğunu anlatan Sevgül, "Bu, çözülebilen ve dağılabilen bir kaya yapısı. Çözülmeler sonucu kayalar aşağı yuvarlanacak. Üzerinde insanlar varken yuvarlanması bir facia ve trajedi demek. Bu kayadan kaynaklanan bir sıkıntı. Bir de insanlardan kaynaklanan sıkıntılar var. Sonuçta o kayanın üzerine gittiğinde dengesini kaybedebilir, ayakkabısı uygun olmayabilir, ayağı kayabilir. Çoğu buraya uygun ayakkabılar giyerek gelmiyor. Kayaların birçok yeri ayakkabı tabanlarının bıraktığı atıklardan dolayı kayganlaşmış. Tüm bu riskleri düşündüğümüzde burada bir an önce güvenlik planlaması yapılmalı" dedi.

Hürriyet