logo

Körfez gündeminde öne çıkanlar

Körfez basını ve gündeminde geçen hafta öne çıkan haberler...Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gündeminde üst sıralarda yer alan haberlerden derlediğimiz dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Suudi Arabistan ücretli otobanlara hazırlanıyor...

Suudi Arabistan'daki ulaştırma projelerinin özelleştirilmesi konusunda hazırlanmakta olan bir raporda, 2020 yılına kadar altı otobanın ücretli olarak kullanılabileceği duyuruldu.

Katar petrol ihraç eden ülkelerden ayrılıyor...

Katar Enerji Bakanı Saad Al Kaabi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Katar'ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) Ocak 2019'dan itibaren çekileceğini duyurdu. Katar, bu hafta Viyana 'da OPEC toplantısına katılıyor. Katar’ın başvurusu, tedarik arzını görüşmek üzere 6-7 Aralık tarihleri ​​arasında Rusya dahil olmak üzere OPEC ve müttefiklerinin toplantısından önce geldi.

Körfez Zirvesi Riyad’da...

Suudi Arabistan Krallığı, 39. Körfez İşbirliği Konseyi Liderler Zirvesine ev sahipliği yapacak. KİK Ülkeleri Liderler Zirvesi her yıl Aralık ayında toplanıyor.

Körfez’de soğuk havaların başlangıcı...

Dubai Astronomi Merkezi, Arap bölgesinde "aşırı soğuk hava" nın başlangıcını temsil eden gökyüzünde parlak kırmızı yıldızın gözlemlendiğini duyurdu. Hava tahminleri de cumartesiden itibaren hava sıcaklığında önemli düşüşler olacağını göstermekte.

AKRA için derleyen: Sedat Yüksel