logo

İstanbul helal sektörünü ağırlıyor

Gıdadan kozmetiğe, makineden tekstile kadar birçok firmanın ‘helal sertifikalı’ ürünlerini sergilediği, Helal Expo Fuarı İstanbul’da başladı. Hacmi 4 trilyon dolar olan helal sektörünün bir araya geldiği fuar 2 Aralık’ta sona erecek. Dünya Helal Zirvesi de bu kapsamda başladı.

Sektörün gelecek 5 yıl içinde yıllık yüzde 5 ila 10 oranında büyümesi bekleniyor. Sektörün, 2 trilyon dolarını finans, 1 trilyon dolarını gıda, 250 milyar dolarını turizm, 750 milyar dolarını da diğer sektörler oluşturuyor.

Fuara helal gıda, kozmetik, finans, turizm, kimya, makine ve tekstil gibi birçok sektörden yerli ve yabancı firma katıldı. 2 Aralık’a kadar devam edecek olan fuarın yüzde 40’ını yabancı katılımcılar oluşturuyor. Fuarda, Ortadoğu, Orta ve Batı Avrupa, Balkanlar ve Afrika başta olmak üzere tüm dünyadaki hedef pazarlardan 500’den fazla satın alma profesyoneli yer alıyor. Uluslararası akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen programda son gelişmeler yer alacak. Ayrıca bakanlıklar, belediyeler, ilgili kamu kurumlarının stantlarına birebir ziyaretler yapılacak.

Milliyet