logo

Özel okul teşvikleri kademeli kaldırılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız. Buradaki bakış açımız dezavantajlı durumda olan resmî okullarımızdaki niteliksel ve nicel gelişime hizmet etmek” dedi.

Tüm kademelerde zorunlu ders saatleri ve çeşitlerini azaltacaklarını, 3 yıl içinde 5 yaş erken çocukluk eğitiminin zorunlu hâle getirileceğini açıkladı.

İlkokulda çocukların değerlendirmesinin not yerine beceri temelli etkinlikler doğrultusunda yapılandırılacağını ifade eden Selçuk, “Türkçe’nin korunması ve geliştirilmesi temel eğitimin omurgası olarak ele alınacak, ilkokul çocuklarının gelişimsel özellikleri dikkate alınarak teneffüs süreleri artırılacak. Tekli eğitime geçiş sürecinde, ‘küçük okul’ projeleri geliştirilecek.

İlkokuldan başlayarak tüm öğretim kademelerinde mesleklerle ilişkilendirilmiş tasarım-beceri atölyeleri planlanacak.

2. sınıflardan başlayarak kademeli olarak 2-12. sınıflarda seviye ve okul türlerine göre çeşitlendirilmiş dil eğitim programları uygulanacak.

9-12. sınıflarda ise, lise türüne göre, ‘özel amaçlı İngilizce modeli’yle ilgili İngilizce dili becerisi/becerileri öncelikli olarak geliştirilecek” dedi.

Milliyet