logo

Körfez Gündeminde öne çıkanlar

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Umman gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Umman’da Yeni Bir Tropikal Kasırga İçin Alarm...

Umman Meteoroloji İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Umman’ın Güney doğusunda yer alan Salalah Şehrinden 940 kilometre uzaklıkta bir tropik sistemin oluştuğu ve Luban adı verilen tropik bir fırtınaya dönüştüğü bildirildi. Salalah’a 400 km kadar yaklaşan fırtınanın önümüzdeki günlerde şiddetinin artarak kasırgaya dönüşmesi beklenirken, bölgede yoğun güvenlik tedbirleri alınıyor.

Bahreyn KDV ile Tanışacak...

Bahreyn Parlementosu, ülkede 2019 Ocak Ayından itibaren katma değer vergisi (KDV) uygulanması ile ilgili yasa tasarısını onayladı. Bu hareket, Bahreyn'in Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'in ülkedeki bir borç krizi riskinden kaçınmak için 10 milyar dolarlık bir yardım paketi sunmasının ardından geldi. Tasarının Kralın onayından önce, başka bir üst düzey temsilciler meclisinde onaylanması gerekiyor.

Dubai’de e-devlet Haftası...

Dubai Emirliği’ndeki 1000'den fazla devlet hizmeti, bu ayın sonuna kadar yalnızca bir hafta boyunca çevrimiçi olarak sunulacak. Dubai Medya Ofisi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, 40 kamu birimi, 21 ila 25 Ekim tarihlerinde Maliye Bakanlığı liderliğindeki inisiyatifin bir parçası olacak ve hükümet uygulamaları ve e-hizmetlerin kullanımını artıracak.

Suudi Arabistan’ın Sağlık Çalışanı İhtiyacı Artıyor...

Suudi Sağlık Bakanlığına Genel Bakış 2018 raporuna göre, ülkenin 10 yıllığına sağlık harcamalarında 6,2 milyar dolara ve tıbbi tedavilerinde 2.2 milyar dolara kadar yatırım yapılması gerektiği bildirildi. Aynı rapora göre, Suudi Arabistan'ın 2020 yılına kadar en az 3.700 ek doktor görevlendirmesi gerekiyor. Nufüs artış istatistikleri baz alınarak 18.400'den fazla ilave hastane yatağına ihtiyaç duyulacağı da aynı raporda belirtiliyor.

Körfez’den Ürdün’e Yardım...

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri, bütçe açığını kapatmak, kalkınma projelerini desteklemek ve kredi garantileri sağlamak için beş yıl boyunca Amman'a 2,5 milyar dolarlık ekonomik yardım paketi açıkladı. Bu paketin bir parçası olarak Ürdün Merkez Bankası'nda 1,16 milyar dolarlık mevduat aktarılacak.

AKRA için derleyen: Sedat Yüksel