logo

Sabit telefon kullanımı düşüyor

Türkiye’de mobil telefonların kullanımı her geçen gün artarken sabit telefon kullanımı artık can çekişmeye başladı.

Türkiye’de sabit telefon kullanımının 2017 yılında yüzde 2.6 seviyesine kadar düştüğünü açıklandı. İnternet tabanlı hizmetlerin konuşma gelirlerini düşürdüğü kaydedildi.

Telekomünikasyon sektörünün büyüklüğünün 2017 yılında yaklaşık 51,14 milyar TL seviyelerinde gerçekleştiğini belirten sektör temsilcilerinden Yusuf Ata Arıak, rapordaki açıklamasında sabit telefon kullanımındaki gerilemenin diğer ülkelerde Türkiye’deki kadar yüksek olmadığını ifade etti.

“İngiltere’de yüzde 31, Almanya’da yüzde 52,6 olan sabit telefon trafiği Türkiye’de maalesef yüzde 2,6 seviyelerinde” diyen Arıak şu değerlendirmeyi yaptı: “Tüm dünyada genel olarak sabit ses trafiğinin düşme eğilimi içinde olduğu bilinmekle beraber ülkemizde düşüşün çok daha büyük olduğu görülüyor.

Türkiye’de toplam trafiğin yüzde 2,6’sı sabit, yüzde 97,3’ü mobil trafik iken, İngiltere’de sabit trafik yüzde 31, mobil trafik yüzde 69, Almanya’da ise sabit trafik yüzde 52,6, mobil trafik yüzde 47,5 oldu. Türkiye’de sabit telefon trafiğindeki çok hızlı düşüşün temel sebebi, pazardaki rekabet eksikliği olarak görülüyor.”

Hürriyet