logo

Ordu ve Antalya'da sel

Ordu’da sağanak, afete dönüştü. Sel sularına kapılan 8 köprü yıkıldı. Ev ve çatılarda mahsur kalanlar iş makinesi ve helikopterle kurtarıldı.

En ağır hasar Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde meydana geldi. 80 kg yağışın düştüğü bölgede çok sayıda heyelan, toprak kayması da yaşandı. Ünye'de Cevizdere Köprüsü'nde çökme oluştu. Karadeniz Sahil Yolu trafiğe kapatıldı. Samsun-Ordu karayolunda araç geçişleri tek şeritten verildi. Ev ve işyerlerinde mahsur kalan yüzlerce vatandaş ise belediye ve sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Selin yaralarını saran Elmalı’da ikinci afet

Öte yandan, Antalya’nın Elmalı ilçesinde önceki gece aniden bastıran yağmur ilçeyi ikinci kez vurdu. Onlarca seranın su altında kaldığı, 50’ye yakın küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. 

Antalya'nın Elmalı ilçesinde önceki akşam başlayan sağanak yağış, Karaköy mahallesinde büyük çapta hasara neden oldu. Sel afetinin yaşanmasıyla birlikte Elmalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı. Elmalı'da önceki gün yarım saat süren yağmurun sebep olduğu sel suları yer yer 1 metreye kadar yükselirken, 12 ev su altında kalmış, yaklaşık 450 dönüm alanda sera içindeki ürünler büyük zarar görmüştü.

Salur, Yılmazlı ve Eskihisar mahallelerinde etkili olan sağanağın ardından Elmalı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, molozlarla kapanan yolları yeniden trafiğe açmak için çalışma başlattı. Çalışmalar devam ederken, Karaköy mahallesinden de sel haberi geldi. Ani bastıran yağış sebebiyle Karaköy'de büyük çapta hasar meydana geldi. Yüzlerce dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü, çok sayıda ahırın kullanılamaz hale geldiği Karaköy mahallesinde 50'ye yakın küçükbaş hayvanın da telef olduğu bildirildi.

Sabah