logo

Çorlu'da tren kazası

İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, aşırı yağış nedeniyle demiryolu hattının zarar görmesi sonucu raydan çıktı. Kazada 24 kişi yaşamını yitirdi.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden dün saat 15.45'te 362 yolcusuyla hareket eden yolcu treninin 5 vagonu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yağışın ardından çamur nedeniyle bölgeye ulaşım güçlükle sağlandığı için kaza yerine paletli araçlar yönlendirildi. Yaralıların tahliyesi ve hastanelere sevk için imkanlar seferber edildi, çalışmalar titizlikle yürütüldü.

Bölgedeki çiftçiler de tahliye çalışmalarına traktörleriyle destek verdi. Yaralılar, paletli araçlar, hava ambulansları ve helikopterlerle hastaneye sevk edildi.

"Ray ile menfez arası toprak aşırı yağışta boşaldı"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 362 yolcu ve 6 personel ile Uzunköprü'den Halkalı'ya hareket eden tren dün 17.00 sıralarında Balabanlı-Çorlu arasında bulunan 162. kilometreye geldi. Bu sırada trenin 6 vagonundan 5'inin, raydan çıkarak devrildiği belirtildi. Açıklamada, kazanın aşırı yağış nedeniyle menfez ile raylar arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiğinin tespit edildiği ifade edildi.

Tekirdağ Valiliği, kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 24, yaralı sayısının ise 124 olduğunu açıklandı.
Valilik ayrıca saat 06.00 itibarıyla arama kurtarma çalışmalarının da sona erdiğini belirtti.

Sabah