logo

İmar barışında 54 bin yapı kayıt belgesi verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İmar Barışı düzenlemesi kapsamında 54 bin yapı için yapı kayıt belgesi verildiğini bildirdi.

Başvuruların 8 Haziran'dan itibaren e-devlet üzerinden alınmaya başlandığını anımsatan Özhaseki, "İmar Barışı başvurularında bir ayı geride bıraktık. Bu süreçte yoğun ilgiyle karşılaştık. Başvuru sayısı bir ay gibi kısa bir sürede 2 milyonu aştı "dedi.

Yapı kayıt belgesinin alınmasına ilişkin sürece işaret eden Özhaseki, başvurunun yapılıp bedelinin ödenmesinin ardından yapı sahiplerine SMS ile bilgilendirme mesajı gönderildiğini, daha sonra vatandaşların e-devlet üzerinden belgelerini alabildiğini anlattı. Özhaseki, "İmar Barışı kapsamında vatandaşlarımızı bir ayda 54 bin yapı için yapı kayıt belgesine kavuşturduk" diye konuştu.

Özhaseki, özellikle bir ve iki katlı yapılarda çok fazla iskan sorunuyla karşı karşıya kalındığını vurguladı. İmar Barışı düzenlemesinin özellikle bu yapılardaki sorunların giderilmesi amacıyla uygulamaya konduğunu vurgulayan Özhaseki, "Başvuruların yüzde 49'u bir-iki katlı yapı sahiplerince, yüzde 39'u ise üç-yedi katlı yapı sahipleri tarafından yapıldı" değerlendirmesini yaptı.

Dünya