logo

İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi, hurma

Ramazan'ın gelmesiyle iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezlerinden olan hurmalar tezgahlarda yerini aldı. Hurmalar, 12 liradan 100 liraya kadar alıcı buluyor.

Ramazan’ı taçlandıran yiyeceklerden biri olan ve dini yönden de önemli bir yere sahip hurmanın sağlık açısından birçok faydası var. Ayrıca hurma, kilo vermek isteyenler tarafından da büyük ilgi görüyor.

Kalitesine göre farklı fiyatlardan satışa sunulan hurmalar, her keseye hitap edecek. En bol bulunan İran hurmasının kilosu 10 liradan satılırken, Acve hurması 90 liraya alıcılarını bekliyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Güzide Arslan, hurmanın meyveler arasında en yüksek kaloriyle şeker oranına sahip olduğunu ve bol miktarda protein, karbonhidrat, selüloz, fosfor, kalsiyum gibi vitamin içerdiğini söyledi.

Hurmanın içeriğinde yüzde 20 oranında da su bulunduğunu ve lifli yapısının bağırsakları rahatlattığını ifade eden Arslan, ''Ayrıca bağırsakları hareket ettirip kabızlığı gidererek gıdaların emilim süresini azaltan hurma, kilo vermeyi hızlandırıyor." dedi.

AA