logo

Tehlikeli araç kullananlara ceza artırılacak

Adalet Bakanlığınca hazırlanan ve ilerleyen günlerde TBMM'ye sevk edilmesi beklenen Kanun Tasarısı taslağının yasalaşmasıyla, trafikte tehlikeli araç kullananlara verilecek hapis cezasının oranı artırılacak.

Trafik kazasına neden olmasa bile kendisi veya başkaları için tehlikeli bir biçimde araç kullananlara verilecek cezanın alt sınırı 3 aydan bir yıla çıkarılacak.

Yapılacak artışla cezanın 2 yıl olan üst sınırı ise 3 yıla yükseltilecek. Böylece, tehlikeli araç kullananlara bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullananların cezası da yarı oranında artırılacak.

Havaya ateş açana da ağır ceza yolda

Öte yandan yine Adalet Bakanlığınca hazırlanan ve ilerleyen günlerde TBMM'ye sevk edilmesi beklenen kanun tasarısı taslağına göre, genel güvenliği tehlikeye sokacak şekilde silahla ateş edenlere verilen hapis cezalarında artış olacak.

Böylece, cezanın 6 ay olan alt sınırı iki yıla, 3 yıl olan üst sınırı ise 5 yıla çıkarılacak.

Düğünlerde ve halkın yoğun bulunduğu çeşitli yerlerde havaya ateş ederek genel güvenliği tehlikeye sokanlara bu madde kapsamında ceza verilecek. Bu kişiler için iki yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına hükmedilebilecek.

Kurusıkıyla ateş etme suç kapsamına alınıyor

Öte yandan kamuoyunda "kurusıkı" olarak bilinen ses ve gaz fişeği atabilen silahlarla ateş ederek, genel güvenliği tehlikeye düşürme de suç kapsamına dahil edilecek.

Bu düzenlemeyle de kurusıkı silahla ateş edenlere iki yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

AA