logo

Ekim ayında 2.6 milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türk otomotiv sektörü ihracatı Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 19 artışla 2.6 milyar dolar olurken, ocak-ekim dönemi 10 aylık ihracat da yüzde 21 artışla 23.4 milyar dolara yükseldi.

Böylece geçen mart ayındaki 2.7 milyar dolarlık ihracat ardından aylık bazda sektör tarihinin en yüksek ikinci ihracat rakamına ulaşılmış oldu. Ekimde Türkiye ihracatından yüzde 19,5 pay alan otomotiv endüstrisinin, ocak-ekim dönemi 10 aylık ihracatı da yüzde 21 artışla 23,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, ürün grupları bazında ekim ayında binek otomobillerin yanı sıra, yan sanayide de çift haneli ihracat artışlar yaşandığını söyledi. Orhan Sabuncu, şöyle dedi:

"En büyük pazarımız olan AB ülkelerine ihracat yüzde 15 artarken, ülke bazında en büyük pazarlarımız arasındaki Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya gibi ülkelere de yüzde 42’ye varan oranlarda artış kaydettik. ABD’ye yönelik artış oranı ise yine yüzde 86 gibi yüksek bir oranda gerçekleşti."

Milliyet