logo

Ankara'da 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi

Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan kongre; “Helal Yaşam, Helal Gıda, Helal Ürün, Helal Hizmet” temasıyla 03-05 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Uzun bir süreden beri Helal ve Sağlıklı Gıda konusunda ‘’Yaratılış gayesine uygun fayda üretmek, muhtemel zararları tespit ederek tedbirler önermek, alternatif ve yenilikçi düşünerek ulusal ve küresel boyutta süreçler geliştirmek” misyonu ile çalışmalar yapan Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu, bugüne dek ulusal ve uluslararası boyutta 3 kongre, 10 çalıştay, yüzlerce panel ve konferans düzenledi.

4. Kongrede gerçekleştirilecek olan toplam 6 adet oturumda; "Helal Gıda ve Beslenme", "Yaşam Boyu Sağlık", "Helal Yönetim Ticaret ve İşletme", "Helal Turizm", "İlahiyatta Helallik Kavramı" ve "Eğitimde Helallik Kavramı" alt başlıklarında sunular gerçekleştirilecek.

Kongrenin düzenleme kurulu tarafından yapılan açıklamada; "Alt tema olarak gerçekleştirilmesi düşünülen toplam 6 adet oturum başlığı günümüz dünyası gerçekleri dikkate alınarak oluşturulmuştur. Birazcık dikkatle bakıldığında, insanların hızlı bir şekilde globalleşmiş olan dünyamızda bu konulara ne kadar sık muhatap oldukları görülecektir. Mobilleşmenin olağanüstü bir ivme kazandığı günümüz dünyasında; dünyanın herhangi bir yerinde hazırlanmış olan gıdayı tüketme, sağlık turizmi kapsamında herhangi bir yerden sağlık hizmeti alma, bir otelde konaklama, ticaret yapma ve eğitim hizmetinden yararlanma gibi durumlar artık ‘’uluslararası bir boyutun’’ ötesinde ‘’yerli, ulusal, yanı başımızda gerçekleşen bir olgu’’ haline gelmiştir. Bu durum Helal kavramını içselleştirmiş olan insanların günlük yaşamlarının her anında alert olmayı gerektirmekte ve ne ile yüz yüze gelebilecekleri konusunda en azından bazı temel farkındalıkları bilmeleri elzem olmaktadır. Kongremizde bu düşünceden yola çıkarak her biri alanında otorite olacak düzeyde uzman olan ve uluslarası düzeyde tanınan dünyanın değişik ülkelerinden pek çok bilim insanı çağrılı tebliğler sunacaktır." denildi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi paydaşlığında düzenlenecek 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 03-05 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Etlik Doğu Yerleşkesi 15 Temmuz Binasında gerçekleştirilecektir.

Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://ihhfc.helalvesaglikli.org/ adresinden ulaşılabilir.