logo

Venezuela Türk yatırımcı bekliyor

Ekonominin canlanması için yeni reformlar yaptıklarını bildiren Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, Türk yatırımcıları ülkesine davet etti.

Yaklaşık 100 yıldır ekonomisini petrol gelirleriyle yöneten Venezuela’da yeni bir dönem başlıyor. Devlet Başkanı Maduro, bu yeni dönemde Türk girişimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek ülkesine yatırıma davet etti. Resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’nun katılımıyla düzenlenen Türkiye-Venezuela İş Forumu’nda iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin temelleri atıldı.

İstanbul’un Afrika, Asya ve Ortadoğu’ya açılan kapı olduğunun altını çizen Maduro, turizm, tarım, endüstri, güvenlik ve ekonomi olmak üzere beş alanda işbirliği anlaşması imzaladıkları bilgisini verdi. Ülkesinin yaklaşık 100 yıldır geçimini petrol üzerinden sağladığını dile getiren Maduro, petrole bağımlı dönemin sona erdiğini, ekonominin canlanması için yeni reformlar yapıldığını vurguladı. Türk iş dünyasına her türlü desteği verm eye hazır olduklarını söyleyen Maduro, Venezuela’daki ekonomik dönüşümün tüm sektörlerde bir parçası olmak üzere, Türk yatırımcıları ülkesine davet etti. “Tarım, gıda ve ilaç acil ihtiyaç"

Venezuela’dan yaptığımız ithalat ürünleri

Başlıca ithalat kalemleri: Petrol kökü, petrol bitümeni ve petrol yağları veya bitümenli minerallerden elde edilen yağlar, demir cevheri, tohum ve meyve, karbon.

İhraç ürünlerimiz

Elektrik transformatörleri, statik konvertörler, antibiyotikler, makarna, sabun, römorkörler ve itici gemiler, yontulmaya veya inşaata elverişli işlenmiş taşlar.

Dünya