logo

Arakan'da son durum

Arakan Rohingya Birliği, Myanmar yönetiminin, Arakan'da Müslümanlara yönelik saldırıların sürdüğü Maungdaw, Buthidaung ve Rathidaung kentlerinde strateji değiştirdiğine işaret etti.

Açıklamada "Myanmar hükümeti yetkilileri, son dönemde Maungdaw ve Buthidaung'da Arakanlı Müslümanlara ordu operasyonlarının sona erdiğini ve hayatlarını normal bir şekilde sürdürebileceklerini söyledi. Buna rağmen polislerin himayesinde Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarını arttırarak sürdürüyor" ifadelerine yer verildi.

Buna rağmen Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarını arttırarak sürdürüyor." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Arakan'daki köylerde kalan Arakanlı Müslümanların ciddi derecede gıdaya ihtiyacı bulunduğu, Arakanlı Müslümanlara gıda satmak isteyenlere engel olunduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca uluslararası toplum, BM Güvenlik Konseyinde krize ilişkin etkili çözüm bulunması, insani yardım ile uluslararası basın ve BM heyetinin bölgeye erişiminin sağlanması, Arakanlı Müslümanlara vatandaşlık haklarının geri verilmesi konularında Myanmar hükümetine baskı uygulamaya davet edildi.