logo

ABD'deki kasırga sonrası yağma

Irma Kasırgası ABD’nin Florida eyaletini vurdu. Atlas Okyanusu’nda kayda geçen tarihin en büyük kasırgasının hızının saatte 210 kilometreden 120’ye düştüğü ve kuzeybatıya ilerlediği kaydedildi.

Karayipler’deki adalarda 28 can kaybına yol açan Irma, Florida’da en az 5 kişinin ölümüne neden oldu. 6.5 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı afette, binalar yerle bir oldu, caddeler sular altında kaldı.

4 milyon ev elektriksiz

Eyalet genelinde 4 milyon ev ve iş yeri elektriksiz kalırken, sokaklar karanlığa gömüldü. Evlerin çatılarını uçuran, ağaçları ve vinçleri deviren kasırga, hava trafiğini de durdurdu. Florida’da hafta sonu yaklaşık 9 bin uçuş iptal edildi. Uluslararası Miami Havalimanı da hava trafiğine kapatıldı. Sular altında kalan Miami’den sonra batı kıyılarındaki Marco Adası ve Naples’e ilerleyen kasırganın kuvveti azaldı. Naples’te su seviyesi 90 dakikada 2 metreyi aştı.

Fırtınanın yıktığı eyalet genelinde yağmacılığa karşı sokağa çıkma yasağı alındı. Polis, spor malzeme ve elektronik eşya mağazalarını yağmalayan bazı kişilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Milliyet