logo

Kazalar ve servisler trafik çalıştayının konusu

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile karayolu yolcu taşımacılığında gerekli önlemlerin alınarak kazaların azaltılması ana temasıyla başlayacak Trafik Güvenliği Çalıştayı’nda, son dönemde olumsuz olaylarla gündeme gelen okul servislerine yönelik düzenlemeler de değerlendirilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ankara’da 12-13 Eylül’de düzenlenecek çalıştaya; İçişleri, Ulaştırma ve Milli Eğitim bakanlıkları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak. Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile karayolu yolcu taşımacılığında trafik güvenliğinin artırılması ve kazaların azaltılması amacıyla yapılacak çalıştayda, trafik kazalarının ve bunlardan kaynaklanan ölümlerin 2020 yılı sonuna kadar yüzde 50 azaltılması hedefleniyor.

“YILDA 7 BİN KİŞİ KAZALARDA ÖLÜYOR”

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, çalıştayın ana gündem maddesinin trafik kazaları olduğunu belirterek, kazalarda yılda yaklaşık 7 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 20 binden fazla kişinin engelli hale geldiğini söyledi.

Yıldırım, çalıştayda, yüzde 90’ı yorgunluk, uykusuzluk ve dikkatsizlikten kaynaklanan kazalarda gerekli önlenmelerin alınması, insan kusurunun en aza indirilmesi, okullarda trafik eğitiminin verilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulacağına işaret ederek, trafik konusunda müfredatın yeterli olmadığını kaydetti.

Milli Gazete