logo

Özel okul teşvik başvuru sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda okumak isteyen öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği başvuru hakkı sonuçları açıklandı. Bu yıl özel okul teşvik başvurusu için 589 bin 515 öğrenci ve 8 bin 499 özel okul müracaat etti. Okullara kayıt aşamasında ilgiyle beklenen özel okul teşvik sonuçları sonrasında tercih işlemleri gerçekleştirilecek.

Teşvikten yararlanmak isteyen öğrencilerin e-Okul, özel okulların ise MEBBİS üzerinden yaptıkları başvuru süresi sona erdi. Eğitim ve öğretim desteğine müracaat eden okullar ve illerin destek kontenjanları ile tercih işlemi yapabilecek öğrenci listesi, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sayfasında ilan edildi. Tercih işlemi yapmaya hak kazanan öğrenciler tercihlerini, 14 Eylül´e kadar tamamlayacak.


ÖZEL OKUL TEŞVİK ÜCRETİ NE KADAR?
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

Hürriyet