logo

Kazaların yoğun yaşandığı noktalara radar kontrolü

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması nedeniyle trafik yükü artacak olan Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu kesiminde, son 10 yılda kazaların yoğun olarak meydana geldiği noktalarda radar kontrolü yapılacak.

Tatil nedeniyle hem Anadolu Otoyolu hem de D-100 Karayolunun trafik yükünün artması bekleniyor. Tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların Anadolu'ya gitmek için kullanacağı güzergahların başından gelen Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde trafik ekipleri tedbirlerini arttırdı.

Tatili süresince hem radar hem de trafik kontrollerinin sıklaştırıldığı otoyolda, zaman zaman da sürücüler durdurularak yolda dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılacak.

Bunun yanı sıra son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarını inceleyen trafik ekipler, otoyol ve karayolu üzerinde en fazla kazanın meydana geldiği bazı noktaları belirledi. Ekipler, bu noktalarda kaza olmaması için yol üzerine uyarılar yerleştirerek, radar uygulamaları yapacak.

Uzun yola gidecek olan sürücülerin trafikte daha dikkatli olmasını isteyen Bolu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın Aksoy, "Bayram tatili nedeniyle uzun yola çıkan vatandaşımız çok olacak. Uzun yola giden sürücülerimizin 2 saat araç kullandıktan sonra 10-15 dakikalık mola vermesini istiyoruz. Mola verildikten sonra konsantrasyonu ne kadar etkilediğine dair bilgilendirme çalışmaları da ekiplerimiz tarafından yapılacak." şeklinde konuştu.

TRT Haber