logo

Çin'den ve Irak'tan ilk hac kafileleri uğurlandı

Çin'in bu yılki ilk hacı kafilesinin, Suudi Arabistan'ın Medine şehrine vardığı bildirildi.Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin güneyindeki Yünnan eyaletinden yola çıkan 284 Çinli Müslüman, Medine'de beş gün konakladıktan sonra Mekke'ye geçecek.

Ülkenin başkenti Pekin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi ve Gansu eyaletinin başkenti Lancou'dan yapılacak charter uçuşlarla taşınacak Çinli hacı adaylarının, önce Medine'ye, buradan da Mekke'ye götürüleceği belirtildi.

Çin'deki 56 etnik azınlıktan 10'u Müslüman. Hui (Çinli Müslümanlar) ile Uygur, Kırgız, Kazak, Tacik, Tatar, Özbek, Salar, Baoan ve Dongşiang etnik azınlıkları, yoğun olarak ülkenin kuzey ve kuzeybatısında yaşıyor.

Irak'tan ilk hac kafilesi uğurlandı

Öte yandan, Irak'ın başkenti Bağdat'ta da hacı adaylarından 333 kişilik ilk kafile yola çıktı.Hacı adayları, Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen ve yakınlarının katıldığı uğurlama töreniyle kutsal topraklara gönderildi.

Irak Hac ve Umre Heyeti Sözcüsü Hasan Fahad, yaklaşık 14 bin hacı adayının Irak-Suudi Arabistan arasındaki Ar Ar Sınır Kapısı'ndan mübarek beldelere giriş yapacağını söyledi. Suudi Arabistan, geçen hafta yaptığı açıklamada, Irak için verilen hac kotasının önceki yıllara oranla 5 bin artırıldığını bildirmişti.

AA

foto:Arşiv