logo

TEOG tercihleri devam ediyor

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında devlet liseleri için tercihler devam ediyor. 24 Temmuz’a kadar sürecek tercihler, e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabiliyor.

Anadolu, fen, sosyal bilimler, mesleki ve teknik, Anadolu imam hatip, çok programlı Anadolu liseleri için öğrencilerin 25 tercih hakkı var. Tercih listesi oluşturulurken okulların tercih kodlarına, öğrencinin yüzdelik dilimine, okulların kontenjan tablolarındaki yüzdelik dilime, yerleştirmeye esas puana dikkat edilmeli. Tercih yapmayan, ya da hiçbir tercihine yerleşemeyenler, açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Devlet liselerine yerleştirmede, tercih yapabilmek için öğrencilerin başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşıması ve Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) sahip olması gerekiyor. Tercih işlemleri için e-Okul’dan giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, “Tercih Yapmak İstiyorum” ve “Özel Okula Kayıt Yaptıracağım Tercih Yapmayacağım” butonları görülecek. Devlet liselerini tercih edecekler “Tercih Yapmak İstiyorum” butonunu seçecekler. Tercihlerin tamamlanması için okul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.

Sonuçlar 11 Ağustos’ta

Özel okula kesin kayıt yaptıranlara tercih ekranı açılmayacak. Ancak bu öğrenciler, 24 Temmuz’a kadar özel okuldan kayıtlarını sildirirlerse devlet liselerini tercih edebilecekler.

Milliyet