logo

Öğrencilere tatil tavsiyesi: Teknoloji yerine hayatı seçin

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), cuma günü başlayacak yaz tatili nedeniyle öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulundu. Yoğun teknoloji yerine hayata dair gerçek ilişkilerin kurulmasını öneren bakanlık, aile içi iletişimin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, 9 Haziran’da karne alacak öğrencilere, “Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni başlangıç yapabilirsiniz” önerisini yaptı.

Güngör, öğrenci ve velilere özetle şu tavsiyelerde bulundu:“Sene boyunca pek çok yeni bilgiler öğrendiniz, yeni şeyler keşfettiniz. Şimdi ise tüm bunları özümseyip hayatınıza katma zamanı. Tatil tüm bunları gerçekleştirmek için size verilmiş bir fırsat. Bu tatili verimli değerlendirebilmek için pek çok seçeneğinizin olduğunu unutmayın.

Yoğun teknoloji kullanımının bizleri yalnızlaştırıp sosyal ve kültürel çevremize yabancılaştırdığı gerçeğinden hareketle hayata dair gerçek ilişkiler geliştirmeyi önemsemeliyiz. Sokağımızı, mahallemizi, şehrimizi, insanları başta olmak üzere bütün zenginliği ve renkliliği ile anlamaya çalışmalı, aidiyet bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Sosyal ve kültürel çevre ile geliştirilip güçlendirilemeyecek bağlar, insanı hep eksik bırakır. Tatil, bize ilişkilerimizi ve bilincimizi onarma fırsatı sunmalı."

Hürriyet