logo

Blagay Tekkesi'nde 'Mevlit ve Zikir Günleri'

Bosna Hersek'in güneyindeki Blagay kasabasında, bölgeye Osmanlılardan önce Anadolu' dan gelen dervişlerin kurduğu Blagay Tekkesi'nde, geleneksel 'Mevlit ve Zikir Günleri' programı düzenlendi.

Hersek bölgesinde, bilinen en eski dini-kültürel etkinlik olma özelliği taşıyan ve bu yıl 42. düzenlenen "Mevlit ve Zikir Günleri'ne" Bosna Hersek ve bölge ülkelerden on binlerce kişi katıldı.Geleneksel olarak imamlar, dervişler tarafından okunan mevlitle başlayan etkinlik, ünlü hafızların Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

BLAGAY TEKKESİ
Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar kenti yakınlarında bulunan ve Alperenler Tekkesi olarak da bilinen "Blagay Tekkesi", Buna Nehri'nin kaynağının bulunduğu yere 600 yıl önce Anadolu'dan gelen dervişler tarafından kuruldu. Tekkede Sarı Saltuk'a ait olduğu söylenen bir de mezar bulunuyor.

Eski Yugoslavya döneminde kapatılan tekke, Bosna Hersek'in bağımsızlığını kazanmasıyla yeniden açıldı. Tekke, başta Türkiye olmak üzere, dünyanın birçok yerinden gelen çok sayıdaki turistin uğrak yeri haline geldi.

Dünya Bülteni