logo

Güvenliğe uymayana 92 milyon lira ceza

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin TBMM Aladağ Yangınını Araştırma Komisyonu’na rapor sundu. Rapora göre, 2016’da iş yerlerinde 24 bin 284 teftiş yapıldı.

Teftiş sonucu, iş yerlerine toplam 92 milyon 216 bin 947 liralık para cezası kesildi. Komisyonda bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Semih Özçakır, 2016 iş teftişi faaliyetlerine ilişkin şunları kaydetti:

79 bin 851 Mevzuata aykırılık

İşin yürütümü yönünden basın yayın, gazetecilik sektöründen, marketlerde, eczanelerde, temel liselerde iş sağlığı yönünden, yapı iş yerlerinde, maden, kimya, elektrik, metal sanayisi, gemi söküm iş yerleri, kauçuk ve plastik, matbaa iş yerlerinde; ortak olarak da özel Hastane iş yerlerinde ve gıda sektöründe teftişler gerçekleştirdik. Bu, teftişlerde mevzuata aykırılık sayısı 79 bin 851.

Dizi sektöründe de teftiş sürüyor

2017’deki plan ve programlarımızdan bahsedecek olursak: İşin yürütümü yönünden özel güvenlik sektöründe, dizi sektöründe teftişlerimiz devam etmekte. İş sağlığı ve güvenliği yönünden yapı iş yerlerinde, maden iş yerlerinde, ana metal sanayinde, otomotiv yan sanayinde, fabrikasyon, metal, kimyasal ürünler, ağaç kaplama, deri imalatı, gıda imalatında teftiş yapmaktayız. Programlı teftişte yürütülecek sektörlerde 287 müfettişimiz görev alacak iş sağlığı güvenliği yönünden.

Milliyet