logo

'Konutta yabancı ile yerli farkı kalksın KDV alınmasın'

Gayrimenkulde yabancı alıcıların cezbedilmesini hedefleyen hükümet, yüzde 18 olarak uygulanan KDV’yi geçtiğimiz aylarda alınan bir kararla yabancılar için kaldırmıştı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar yerli alıcılar için de KDV’nin kaldırılması talebinde bulundu.

İTO Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, dünyadaki tüm karmaşaya rağmen 2016’ya göre bir ivme yakalandığını dile getirdi. Dünyada ticaretin kurallarının değiştiğini kaydeden Çağlar, ABD’de kurumlar vergisinin yüzde 35’ten yüzde 15’e indirildiğine dikkat çekti.

ABD’nin bunun yanında korumacılık politikaları çerçevesinde Kanada’dan ithal edilen çeşitli ürünlere yeni gümrük vergileri getirdiğini ifade eden Çağlar, “Buna karşı hamle olarak, Çin’de de kurumlar vergisinde indirim yönünde bir düzenlemeye gidildi. Yani oyunun kuralları yavaş yavaş şekilleniyor.

Çağlar, "KDV bir tüketim vergisidir. Gayrimenkul ticareti gibi önemli bir yatırım alanında KDV alınması mantıken de yerinde bir uygulama değildir. Bu noktada bir önemli talebimiz de gayrimenkul yatırım fonlarının KDV’den muaf tutulmasıdır” diye konuştu.

Dünya