logo

Mevsimlik işçiye destek

Geçici tarım işçilerinin barınma ve geçinme sorunlarına devlet desteği geldi. Başbakanlık genelgesine göre, mevsimlik işçilere barınma ve sağlık hizmeti sağlanacak. Düzenlemeye hem işveren, hem de işçi kesiminden olumlu tepki geldi.

genelgeye göre, mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak çalıştığı yerlerde temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri prefabrike, betonarme ya da çelik yapılı yerleşim alanları oluşturulacak. Yerleşim alanları sel ve su baskınından etkilenmeyecek Hazine taşınmazlarına kurulacak. İl Halk Sağlığı Müdürlükleri kanser taraması yapacak.

Bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı sağlık taraması uygulayacak. Gebe, bebek ve çocukların gelişimi izlenecek. Kadın sağlığı hizmetleri, çevre sağlığı hizmetleri periyodik olarak yürütülecek. Mobil sağlık ekiplerinde doktor istihdam edilecek. Çocuklara eğitim verilecek.

Cami de yapılacak

İl müftülüklerince, inanç ve ibadet ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınacak. Tarım işçilerini taşıyan karayolu araçlarının 24.00-06.00 saatlerinde şehirlerarası yolculuk yapmamaları sağlanacak. Kolluk kuvvetlerince işçi ve ailelerinin bilgileri e-METİP’e aktarılacak. Okuma-yazma öğretilecek. Belirlenen yerler dışında çadır ve prefabrik binaya izin verilmeyecek.

Milliyet