logo

Kış şartları ve kar ulaşımda aksamalara sebep oldu

Bolu Dağı’nda dün sabah başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişindeki Karanlıkdere ve Seymenler Mevkii’nde lapa lapa yağan kar ve görüşü etkileyen sis sürücüleri zor durumda bıraktı.

Zeminde biriken kar ulaşımı yavaşlatırken, Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Bolu Dağı Tüneli çıkışında karla mücadele için hazır bekletilen iş makineleri arka arkaya çıkış yaparak yol güzergahları üzerinde kar temizliği yaptı. TEM geçişinde sürücüler elektronik tabelalarla kar yağışına karşı uyarıldı.

Zonguldak

Şehirde etkili olan kar, Zonguldak-İstanbul ve Zonguldak-Ereğli karayolunda ulaşımı aksattı. Bazı sürücülerin araçlarını yol kenarında bıraktığı görüldü. Aralarında kadınların da yer aldığı sürücülerin araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştığı görülen yolda uzun araç kuyruğu oluştu.

Kahramanmaraş

Son yılların en fazla kar yağışını alan Çağlayancerit ilçesinde vatandaşlar, geçen yıl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle doğaya 2 bin keklik bıraktı. Hem kekliklerin açlıktan ölmesinin hem de ilçe merkezine kadar inmeye başlayan yaban hayvanlarının tehlike oluşturmasının önüne geçmek isteyen vatandaşlar, kaya diplerine ve ağaç kenarlarına yem bıraktı.

Van

Van’da kar yağışı nedeniyle 300 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolları kapanan mahallelerde kar temizleme çalışmasını sürdürüyor. Sabah saatlerinde kapalı bulunan 416 yoldan, 106’sı açıldı. Bazı ilçelerde tipi ve kar yağışına rağmen yolların açılması için çalışmalar devam ediyor.

İstanbul’da 478 uçak seferi iptal oldu bir kısmı yeniden uçuşa açıldı

İstanbul’da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı TEM’de hem Edirne hem de Ankara istikametinde herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ve karla mücadele araçları ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için hem ana arterler hem de ara yollarda hazır bekledi. Ayrıca Hadımköy ve Mahmutbey gişelerinde bulunan mobil büfelerde vatandaşların yiyecek ve içecek dağıtıldı. Kar yağışı nedeniyle il genelinde 7 bin personel, bin 347 araç ve iş makinesi, 3 vardiya halinde görev yapıyor.

Bu arada hava sıcaklığının düşmesiyle uçuş güvenliğinin aksamaması için Atatürk Havalimanı’nda kalkış yapacak uçaklara Anti-Icing’ denilen işlem gerçekleştiriliyor.

Milliyet