logo

MGK'dan etnik ayrıma karşı birlik açıklaması

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yayınlanan bildiride, "Uluslararası topluma, Halep'te devam eden insanlık trajedisini sona erdirme konusunda her türlü girişimde bulunma çağrısı yapıldı.

Bildiride, devam eden Musul operasyonu hakkında Milli Güvenlik Kurulu'na bilgi sunulduğu aktarılarak, Musul ve Telafer başta olmak üzere bölgenin demografik yapısının muhakkak muhafaza edilmesi gerektiği, aksi takdirde, yaşanabileceklerin yeni bir insanlık dramına sebep olacağının belirtildiği ifade edildi.

Bildiride ayrıca Arap, Kürt, Türkmen ve diğer unsurlarıyla bölge halklarının etnik ve mezhep temelli ayrıştırma çabalarına karşı ortaya koyacakları her türlü birlik, beraberlik, dayanışma çabasının Türkiye tarafından samimiyetle ve kuvvetle destekleneceği de ifade edildi.

Bildiride, Kıbrıs'ta, müzakere sürecinde yaşanan son gelişmelerin, ada güvenliğini esas alacak şekilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunması çerçevesinde değerlendirildiği ifade edilerek, Kıbrıs'ta iki kesimli, iki toplumlu ve tarafların siyasi eşitliğine dayalı olarak yürütülen müzakerelere verilen yapıcı desteğin altının çizildiği kaydedildi.

 

TRT Haber