logo

Uzakları yakın eden, kalpleri birleştiren 11 yıl…

Avustralya Mahmud Es’ad Coşan Vakfı tarafından "100 bin tebessüm" çağrısıyla 11.’si düzenlenen Hicri 1437 Uluslararası Kurban Organizasyonu kapsamında, kurban paketleri Endonezya'nın Nusa Tenggara Barat Bölgesi'nde gerçek ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaştırılıyor.

MEC Vakfı'ndan yapılan açıklamada; “Uluslararası Kurban Organizasyonumuz kapsamında kurban ibadetinin layıkıyla yerine getirilmesi için özenle seçilen kurbanlıklar, dünya standartlarına sahip helal tescilli  kesimhanelerde her bir aşaması vakfımız görevlileri tarafından kontrol edilerek kesildi. Kesim sonrası paketlemesi yapılan kurban etleri uzun süren resmi işlemlerin ardından, soğuk hava zinciri korunarak, bu yıl dağıtımın yapılacağı Endonezya'nın Nusa Tenggara Barat Bölgesi'ne ulaştırıldı.

Vakfımızın bu yılki dağıtımları,  6 Kasım 2016 Pazar günü Orta Lombok'ta düzenlenen büyük bir törenle başladı. Tespiti yapılan binlerce Endonezyalı ihtiyaç sahibi aileye emanetleriniz, selamlarınız eşliğinde sevgi ve kardeşlik duygularımızla ve tebessümle ilk elden teslim edildi. 

Düzenlenen törende yapılan kardeşlik ve sevgi eksenli konuşmalar, sunulan nezih ikramlarla misafirlerimizin sizin adınıza memnun edilmeleri için azami gayret gösterildi.

Vakfımızın kurucusu Sayın Muharrem Nureddin Coşan, dağıtım organizasyona iştirak ederek bizzat kurban etlerini taşıyıp gerçek ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ilk elden takdim etti.

Sadece Allah (cc.) rızasını umarak gerçek ihtiyaç sahibi kardeşimize ulaştırılan hediyelerinizin vesile olduğu tebessüm ve hayır dualarının mutluluğunu, siz hayırsever kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz.

Kurban paketlerinin dağıtım aşaması, en ücra köşelerde yaşayanlar dahil yaklaşık 100 bin aileye ulaşacak şekilde devam ediyor.

Katkıda bulunan tüm dostlara teşekkür ediyor 12. yılda, Hicri 1438 Uluslararası Kurban Organizasyonumuzda tekrar bir ve beraber olmayı diliyoruz.”

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı

Avustralya

11.11.2016

 

 

Konuyla ilgili fotoğraflara MEC Vakfinin 100bintebessum.org sitesinden ve sosyal medya hesaplarindan ulaşılabiliyor.