logo

Mahmud Esad Coşan Vakfı, kurban etlerini Endonezya’ya ulaştırdı

Mahmud Es'ad Coşan (MEC) Vakfı, bu yıl da "100 bin tebessüm" çağrısıyla düzenlediği uluslararası kurban organizasyonuyla, unutulan diyarlardaki gerçek ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini tebessüm ettiriyor.

Bu yıl 11. kez gerçekleştirilen organizasyon kapsamında onlarca ülkedeki on binlerce hayırseverden alınan vekâletlerle kesilen kurbanlar, herhangi bir aracı kuruma bırakılmadan tüm dünya Müslümanlarından bir hediye olarak ihtiyaç sahiplerine ilk elden teslim ediliyor..   

11. Uluslararası Kurban Organizasyonu kapsamında Avustralya'da özenli bir çalışma ile kesimi tamamlanan kurban etleri Avustralya'dan Endonezya'ya olan yolculuğunu tamamladı. Surabaya şehri limanına ulaşan konteynerlerin, gümrük ve diğer resmi işlemleri hazırlandı.

Mahmud Es'ad Coşan (MEC) Vakfının sosyal medya sayfasındaki açıklamasında;

“Emanetleriniz donduruculu kamyonlar aracılığıyla bu sene için dağıtım bölgesi seçilen Lombok Adası'na doğru hareket etti. Henüz bir kısmı Lombok Adası'na ulaşan emanetlerinizin tamamı ulaştığında dağıtım işlemi başlayacaktır.” bilgisi yer aldı.

Yine vakfın 100bintebessum.org sayfasında;

“11 yıldır her aşamasını “ibadet hassasiyeti” ile yaptığımız uluslararası kurban organizasyonumuzla; kurbanlıkların Avustralya’da özenle seçilmesinden helal tescilli modern tesislerde İslami usullere göre kesilip Endonezya’da yılda bir kez et yeme imkânına sahip gerçek ihtiyaç sahiplerine “ilk elden”ulaştırılmasına kadar her aşamayı hassasiyetle uygulayarak “kurban organizasyonu” standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz.” açıklaması yer alıyor.

Detaylı bilgi; mecvakfi.org ve 100bintebessum.org adreslerinde yer almakta.