logo

Ege'de bir günde 45 mülteci hayatını kaybetti!

Ege Denizi'nde, önceki gün sabaha karşı kaçakları taşıyan iki teknenin batması sonucu 11'u çocuk 41 kişi yaşamını yitirdi. Aydın Didim'de de göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu. 3 çocuk ve genç bir erkek Ege'nin soğuk sularında can verdi.

Teknede kaç kişinin bulunduğunun bilinmemesi nedeniyle kazanın meydana geldiği Kalolimni bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü, kurtarılanların Leros Adası'na sevk edildiği duyuruldu. Bulamaç Adası yakınlarında da 48 kişi bulunduğu tahmin edilen ahşap bir teknenin kayalıklara çarparak batması sonucu 6'sı çocuk 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Böylece 2 ayrı kazada ölenlerin sayısı 45'e çıktı. Sayıları henüz bilinmeyen kayıpların aranması için Sahil Güvenliği'ne bağlı helikopter ve liman botlarının seferber edildiği açıklandı.

Çanakkale'de göçmen operasyonu

Çanakkale'de bir ihbarı değerlendiren Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, Esmece Burnu mevkisine operasyon düzenledi. Operasyonda, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na geçme hazırlığında olan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu, Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu 78 kişi yakalandı. Kimlik tespiti yapılıp ifadeleri alınan yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

72 sığınmacı denize açılmadan yakalandı

Didim ve Kuşadası'nda dün Yunan adalarına geçmek isteyen 72 sığınmacı yakalandı. Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Didim'e bağlı Akköy Mahallesi Fener mevkisinde Yunan adalarına geçmek isteyen 42 kişinin yanı sıra, eski liman mevkisinde 22 Suriyeli ile Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı Mahallesinde 8 Afganistan uyruklu sığınmacı tespit etti. Sığınmacılar, yasal işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Sabah