logo

1 milyon gence istihdam

2015'te 850 bin genci işe yerleştirme hedefini koyan İŞKUR, yıl bitmeden bu rakamı aştı. İŞKUR, 11 ayda yaklaşık 1 milyon genci işle buluşturdu.

İŞKUR işe yerleştirmede rekor kırdı. Kurum, 2015 yılı için öngördüğü 850 bin kişilik istihdam hedefini aşarak yılın son 11 ayında 950 bine yakın kişiyi işgücüne kattı. İşverenin nitelikli personel ihtiyacı karşılanırken özel sektörde gerçekleştirilen işe yerleştirme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 45 arttı.

Türkiye İş Kurumu istihdam yelpazesini genişletiyor. İşsizler için açık işleri etkinleştirip, temel ve mesleki becerileri geliştirme programlarını artırıyor. Önümüzdeki iki yıllık dönemde de yaklaşık 2 milyon istihdam artışı hedefleniyor. Yeni dönemde de istihdam teşvikleri artırılırken, prim indirimi gibi desteklere kaynak aktarımı sürecek. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi iki üç saatlik işler yaygılaştırılacak.

İş ve yatırım ortamı geliştirilirken, KOBİ desteklerinde genç girişimcilere öncelik veriliyor. İşletmeler 2018'e kadar 3 milyon kişiyi istihdam edecek. Buna karşılık hükümet de ihracata yönelen işletmelerin küresel pazara erişimini kolaylaştıracak.


Sabah