logo

MEC Yaşam Tarzı Merkezi faaliyete geçti

MEC (Lifestyle) Hayat Tarzı Merkezi, 13 Safer 1437 tarihinde gerçekleştirilen yâd programı etkinlikleri kapsamında, yurt içi ve yurt dışından yoğun bir katılımın olduğu coşkulu ve anlamlı bir törenle hizmete açıldı.

Avustralya MEC Vakfı’nın projesi olan ve merhum Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi’nin sünneti seniyyeye dayalı yaşamından ilham alınarak ve onun bu yaşam tarzını nesiller boyu devam ettirmek amacıyla planlanan Mahmud Es'ad Coşan (MEC) Yaşam Tarzı Projesi, merhum Hocaefendi’nin de vefatına kadar ikamet ettiği Avustralya'nın Brisbane şehrinde hayata geçirildi.

Avustralya MEC Vakfı yetkilileri, merhum Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi tarafından tevhid asrının başlangıcında, bizzat kendisi tarafından satın alınan ve kiliseden camiye çevrilen eski binanın yıkılıp yerine modern ve daha büyük bir ibadethane ile diğer tesisleri barındıran bir projenin tamamlanmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Vakıf yetkilileri, alanında bir ilk olma özelliğine sahip olan MEC Yaşam Tarzı Projesi’nin, Muharrem Nureddin Coşan Hocaefendi tarafından Ramazan 1435 yılında başlatıldığını ve belediye onay aşaması/inşaat sürecinin yaklaşık iki yıl kadar sürdüğünü bildirdi. İnşaat aşamasında büyük zorluklar ile karşılaşmadıklarını ve sürecin güzel ve heyecanlı şekilde geçtiğini dile getirdiler.

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı yetkilileri, MEC Yaşam Tarzı Merkezi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“MEC Yaşam Tarzı Projesi’nin gayesi, insanın nefsi arzularının zincirlerinden kurtulması, benliğinin limitlerini aşması, dolayısıyla, yaratılanlara fayda sağlamaya yönelen, tertemiz, yıldızlar gibi parlayan, gözlerinden sevgi ve mutluluk saçan nesiller yetiştirmektir.

MEC Yaşam Tarzı Projesi, insanı dünya ve ahiretin bütün karanlıklarından kurtarıp bütün güzelliklerine eriştirmenin çabasıdır.

MEC Yasam Tarzı Projesi’ne göre, Yaratan, insanın yaşamının merkezindedir. Yaratan’ın anıldığı bir mekân, toplumun her kesiminin her türden ihtiyacının karşılanmasında önemli fonksiyonlar icra eder. MEC Yaşam Tarzı Merkezi, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere her yaştan ve her kesimden insanın ihtiyacı düşünülerek yapılandırılmış olup, planlanan tüm faaliyetler Yaratan ile insan ilişkilerini esas alacak şekilde hayata geçirilecektir.” 

MEC Vakfı yetkilileri, gerek Avustralya'dan, gerekse Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden yapılan maddi ve manevi desteklerinden dolayı ilim, fikir ve gönül önderi merhum Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi’nin sevenlerine teşekkür etti. 

MEC Yaşam Tarzı Merkezi hakkında

MEC Yaşam Tarzı Merkezi, alışılagelen ibadethane algısından çok farklı özellikler taşıyor. Çok amaçlı kullanımı hedefleyen tesisler, insanlara birden fazla sosyal hizmet sunabiliyor. Tesisleri ziyaret edenler, sadece namaz kılma/ibadet vazifesi için değil, aynı zamanda, hayatlarındaki diğer faaliyetlerin ibadete dönüşmesinin yolunu öğrenip, bunun sevincini yaşama fırsatını elde edebiliyor.

Modern zamanın ihtiyaçları da düşünülerek 8 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen merkezde, son sistem ses/görüntü teknolojisini kullanan 300 metrekare ibadethaneden, 150 metrekare müstakil imam evine, modern çocuk parkından erkek ve hanımlar için ayrı eğitim salonlarına, idari ofisten misafirhaneye kadar birçok bölüm mevcut. 

MEC Yaşam Tarzı Merkezi, çevre temizliği ve enerji tasarrufu konusunda da öncü konumunda. Doğayı koruyan ve sağlıklı bir yaşam ortamı sağlayan merkezde, güneş enerjisi üretebilen, yağmur suyunu 35 bin litre depolarda depolayabilen binalardan oluşuyor.

Tesislere, şehirde yaşayan Müslümanların yanı sıra, gayrimüslim halkının da yoğun ilgisi bulunuyor.

MEC Yaşam Tarzı Merkezi hakkında detaylı bilgi için www.meclifestyle.com adresi ziyaret edilebilir.

MEC Vakfı Hakkında

MEC Vakfı; ilim, fikir ve gönül önderi merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan’ın (Avustralya’da) vefatının ardından, kendisinin ufuk açan ideallerini, projelerini ve ayrımcılık karşıtı yardımseverlik felsefesini devam ettirmek amacıyla, 2002 yılında kurulmuş olan, uluslararası çapta, bağımsız bir hayır kuruluşudur.

MEC Vakfı, kurulduğu günden bu yana, zor durumdaki birçok topluluğun destekçisi olmuş ve çeşitli insanî projelerin hayata geçirilmesi için mali, sosyal, psikolojik ve manevî destek sağlamıştır.

Teşvik ve tavsiye ettiği bu tür vakıf ve derneklerden, Türkiye’de ve Türkiye dışındaki çeşitli ülkelerde yüzlercesi kurularak hizmet üstlenmişlerdir. Bu müesseseler vasıtasıyla gerçekleştirilmek istenen, insanların kaliteli yetişmesi, birliği, beraberliği ve dostluğu olmuştur.

MEC Vakfı’nın faaliyetleriyle ilgili detaylı bilgi www.mecvakfi.org adresinden temin edilebilir.

AKRA