logo

‘Böyle giderse Myanmar'da Müslüman kalmayacak’

Hollanda merkezli Avrupa Arakan Kurulu’nun Genel Sekreteri Muhammed İbrahim, Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddetin durdurulmaması halinde bölgede Müslüman kalmayacağını söyledi. Avrupa Arakan Kurulu, Arakan’da meydana gelen şiddet olaylarına ilişkin “Aniden artan Arakan cinayetleri, soykırım gündeminin bir parçasıdır” başlığıyla bir rapor yayınladı.

Raporda, aralık ayı başından itibaren Arakan Müslümalarına karşı işlenen cinayetlerin aniden yükselişe geçtiği belirtilerek bunun “yeni bir kitlesel etnik temizlik” korkusu oluşturduğuna vurgu yapıldı.

Myanmar’da 8 Kasım’da yapılan genel seçimde Aung San Suu Çii liderliğindeki Ulusal Demokrasi Birliği Partisi’nin (NLD) parlamentoda çoğunluğu elde etmesinin, uluslararası toplumda Myanmar’daki insan hakları ihlallerinin sona ereceği algısının oluştuğunu dile getiren İbrahim, şöyle devam etti:
“50 yıldır askeri bir dikta rejimi var ve NLD seçimi kazandı diye kısa bir sürede hiçbir şey değişmeyecek. Zaten, NLD’nin Myanmar’daki gidişatı değiştirmek gibi bir niyeti de yok. Sadece kendilerini düşünüyorlar.” İbrahim, Devlet Başkanı Thein Sein’in, NLD lideri Suu Çii’ye hükümeti devretmek için 1 yıla daha ihtiyacı olduğunu söylediği yönünde iddiaların bulunduğunu hatırlattı.

Millî Gazete