logo

Doğu'da kar Batı'da poyraz

Sibirya Soğukları Doğu'daki etkisini artırarak sürdürüyor. Ağrı, önceki gece eksi 20 dereceyle mevsimin en soğuk gecesini geçirdi. Sıcaklıklar, önceki gece sıfırında altında olmak üzere Ardahan'da 16, Kars'ta 12, Erzurum'da 11, Erzincan'da 9 ve Iğdır'da 6 dereceye kadar düştü. Aşırı soğuk nedeniyle göller, dereler, süs havuzları ve çeşmeler donarken, ağaçlar bile buzla kaplandı.

Ulaşıma poyraz engeli

Marmara Denizi'nde gece başlayan ve hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yerli ve yabancı 24 şilep ve tanker, Şarköy ilçesi sahiline sığınmak zorunda kaldı. Balıkçılar da Şarköy'deki Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı. Çanakkale'deki kuvvetli poyraz nedeniyle Gökçeada ile Kabatepe arasında karşılıklı birer sefer iptal edildi.

Yazdan kalma günler

Türkiye’nin pek çok noktasında soğuk kış günleri yaşanırken, hava sıcaklığının 22 derece kaydedildiği Antalya’da bahar havası yaşanıyor.

Deniz suyu sıcaklığının da 18 derece ölçüldüğü kentte, sahilde yürüyüş yapıp güneşli günlerin keyfini çıkaranların yanı sıra, konyaaltı varyant üstünde yer alan seyir terasını dolduran genç, yaşlı ve çocuklar, sıcak hava ile doyumsuz manzaranın tadını çıkardı.

Sabah