logo

Mülteciler Avrupa’nın göbeğinde açıkta kaldı

Avrupa’ya mülteci akını her geçen gün artarken, geçişlerdeki kısıtlamalar nedeniyle mülteciler geceyi yağmurun altında geçirdi. Balkanlar’dan kuzeye doğru ilerleyen mülteciler, yeni kontrol noktaları ve getirilen kıstlamalar nedeniyle geceyi soğuk havada ve yağmurun altında geçirdi.

Hırvatistan Slovenya’dan günde 5 bin mülteci almasını talep ederken Slovenya ancak bunun yarısını alabileceğini bildirdi. Slovenya dün bu sayıya ulaşılmasının ardından sınırı kapatırken Hırvatistan ve Sırbistan’da yığılma yaşandı. Makedonya’ya ise Yunanistan’dan sadece iki saat içinde 10 bin kişinin girdiği aktarıldı.

Slovenya’nın getirdiği yeni kısıtlamaya yönelik açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Bostjan Sefic, kuzeydeki komşuları Avusturya’nın günde sadece 1500 mülteci aldığını, kapasitelerinin dolduğunu söyledi. Hırvat bir yetkili BBC’ye birkaç gün içinde transit kamplarda yer kalmayacağını söyledi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Sırbistan’da 10 bin kişinin yağmurun altında beklediğini, ne battaniyeleri ne de yiyecekleri olduğunu duyurdu.

Milliyet