logo

Üniversite adaylarına bilinçli tercih uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversite tercihi yapacak adayların "geleceğin meslekleri" gibi efsunkar, büyülü sözcüklere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, bunun yerine önemini her zaman koruyan bilim alanlarına yönelmenin doğru olduğunu belirtti.

Saraç, öğrencilerin kendilerine söylenilen değil, istedikleri, heyecan duydukları programlara kaydolmalarının mutlu bir öğretim süreci geçirmelerinin ilk şartı olduğunu ifade etti. Saraç, bu çerçevede, öğrencilerin ilk olarak, okumak istedikleri bu programları öncelik sırasına göre seçip sıralamalarını, ikinci olarak da bu programları hangi üniversitelerde okumak istediklerini yine önceliklerine göre sıralamalarını önerdi. Saraç, bunun için üniversiteler arasında karşılaştırma yapabilmeleri gerektiğini söyledi.

YÖK olarak dört yıllık programlar için bu konuda onlara yardım edecek şekilde bu programlardaki öğretim üyesi sayısına, kaç profesör, kaç doçent ve kaç yardımcı doçentin bulunduğuna tercih kılavuzunda yer verdiklerine işaret eden Saraç, "Bu karşılaştırma için bir kriterdir ama başkaca açılardan da karşılaştırma yapabilmeliler. Yanlış tercih yapmamaları için geçen seneki taban puanlardan ve sıralamalardan da istifade etmeleri gerekir" dedi.

AA