logo

Markasız kasap köfte ve sucuğa yasak geldi

Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde yapılan değişikliğe göre, kasaplar dünden itibaren hazır şekilde, markasız “kasap sucuk, köfte ve kıyma” satamayacak. Kasaplar, marka, etiket ve ambalajlı olması durumunda ya da tüketicinin yanında hazırlamaları halinde bu ürünleri satabilecek.

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, “Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”in 13 Şubat 2015’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve 1 Temmuz 2015’e kadar kasaplara süre tanındığını söyledi.

Tebliğe göre, dünden itibaren et ve ürünlerinde adeta yeni bir döneme girildiğini belirten Yıldız, kasapların markasız, açıkta kıyma, kasap sucuk ve köfte satamayacağını dile getirdi.

Bursa’da kasapların satışlarının düşmemesi için bir çalışma yaptıklarını aktaran Yıldız, “Kasaplara patent ve marka aldık. Kasaplarımızın kendi markaları ve etiketleri var. İmalathanelerle sözleşme yapıp, ambalajlı, etiketli olarak sucuk, köfte satışa sunuyoruz. Etiketi olmayan ürünlerin satışı artık yasak” diye konuştu.

Millî Gazete