logo

Batı bölgeleri -10'u görecek

Meteorolojik tahminlere göre, dondurucu soğuklar bu akşamdan itibaren Türkiye'nin batı bölgelerini etkisi altına alacak. Marmara ve Ege'de gece sıcaklıklar sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek

Soğuk hava dalgasının etkisi altındaki Türkiye'nin Batı bölgelerinde dondurucu soğuklar yeniden geliyor. Kars'ta -12 dereceyi bulan soğuk hayatı olumsuz etkiliyor. Bursa'da yollar buz pistine döndü. Hafta başından itibaren gelmesi beklenen soğuk hava, İstanbul'da bu gece kara dönüşecek. Yarın sabah saatlerinde İstanbul sokaklarını beyaz örtü kaplayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Marmara ve Ege Bölgesi'nde gece hava sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek. Sıcaklığın Türkiye genelinde 8-12 derece azalması beklenirken, yurt genelinde kar yağışı ve buzlanma olayı görülebilir. Geçtiğimiz haftayı karlı geçiren İstanbul, Ankara, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Kütahya, Kırklareli, Edirne yine beyaza bürünecek. Devlet Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri önümüzdeki hafta boyunca görülecek çok kuvvetli sağanak yağış, kuvvetli ve yoğun kar yağışı, kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

AYDER'DE 30 SANTİM KAR: Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Bölgede kar yağışı sonrası yayla, beyaz örtü ile kaplandı.

KARS DONUYOR: Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Kars'ta ölçüldü. İzlanda üzerinden gelen alçak basınç merkezi etkisi altında bulunan bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da -2, Erzincan'da sıfır derece olarak kaydedildi. Kar kalınlıkları ise Bitlis'te 22, Van'da 2, Ağrı'da 4, Erzurum'da 7, Kars'ta 10, Ardahan'da 17, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 33 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 26, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 22 santimetre ölçüldü.

GAZİANTEP'TE SİS: Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, ulaşım olumsuz etkilendi. Yetkililer özellikle Eski Nurdağı- Adana karayolu Olucak mevkisinde sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bazı sürücüler otobandaki Atatürk Viyadüğü civarında araçlarını yol kenarına park edip, fotoğraf çekti.

YOLLAR BUZ PİSTİ: Bursa'da kar yağışının ardından etkisini gösteren soğuk ve buz sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler buzlanan yollarda zor anlar yaşadı, bazıları kaza yaptı.

IĞDIR'DA GÜNEŞ: Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde yaşanan soğuk hava nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkamazken, Iğdırlılar ise güneşli havanın keyfini sürdü.

Sabah