logo

Çevre, cep yakacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ, Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğde, Maliye Bakanlığı tarafından 2014 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 10,11 olarak tespit edildiği hatırlatılarak, bu kapsamda 2872 sayılı Çevre Kanununun 20’inci maddesinde yer alan para cezalarının 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yeniden belirlenen miktarlarda uygulanacağı kaydedildi.

Buna göre, emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine uygulanan 500 TL’lik idari para cezası, 1 Ocak 2015 itibarıyla 963 TL olacak. Yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri için kesilen bin TL’lik idari para cezası da bu tarihten itibaren bin 932 TL olarak uygulanacak.

Hava kirliliği yönünden önemli etkileri nedeniyle kurulması ve işletilmesi yönetmelikle izne tabi tutulan tesisleri yetkili makamlardan izin almadan kuran ve işleten veya iznin iptal edilmesine rağmen kurmaya ve işletmeye devam eden veya bu tesislerde izin almaksızın sonradan değişiklik yapan veya yetkili makamların gerekli gördükleri değişiklikleri tanınan sürede yapmayanlara uygulanan 24 bin TL’lik idari para cezası da yeni yıl itibarıyla 46 bin 501 TL olacak.

Millî Gazete