logo

Doğuda kar başladı

Yurdun doğu bölgesinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşmeye başladı. Erzurum’da hava sıcaklığı -5’e kadar düşerken, Doğu Karadeniz yaylaları da karla kaplandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, dün gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 4, Kars’ta 3, Erzurum’da 1, Erzincan ve Ağrı’da 1 derece kaydedildi. Soğuk hava nedeniyle bölgede kent merkezlerindeki su birikintilerinde don ve buzlanma olayları görüldü. Ev ve işyerleri ile otomobillerin camlarında buzlanmalar meydana geldi.

59 köye ulaşım engeli

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi bulduğu Yüksekova’da, 59 köy ve 127 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Hakkâri-Yüksekova karayolunun 20’nci kilometresinde yağış nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan 4 araçtaki yaklaşık 20 kişi Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

Palandöken -5’i gördü

Erzurum Palandöken kayak merkezine kar yağmasının ardından kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Kentte en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 derece düştü. Ardahan-Artvin il sınırındaki Sahara ile Ardahan-Posof ilçesi arasındaki Ilgar Dağı mevkilerinde kar kalınlığı bir santimetre olarak ölçüldü. Meteoroloji yetkilileri, kent merkezlerinde cuma gününe kadar kar yağışının beklenmediğini ancak geceleri buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yaz boyunca zirvesinde kar birikintileri görünen Ağrı Dağı’nın büyük bölümü de karla kaplandı.

Milliyet