logo

175 Bosnalı son yolculuğuna uğurlanıyor

Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenlerden 175’inin kimlik tespiti yapıldı

Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden kurbanlardan, kimlikleri tespit edilenlerin cenazelerini taşıyan TIR konvoyu, 11 Temmuz'da Potoçari'de yapılacak cenaze töreni için Visoko şehrinden yola çıktı. Kurbanların cenazelerini taşıyan konvoyun Visoko'dan hareketi nedeniyle Şehir Mezarlığında düzenlenen törene, soykırımda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç, törende yaptığı konuşmada, soykırım kurbanlarını dua ile yolcu edeceklerini belirterek, ''Buradaki 175 tabut, ülkenin dört bir yanındaki mezar taşları ve hatıralarımız, hiçbir zaman adaleti aramaktan vazgeçmememiz gerektiğini kanıtıdır'' dedi.

Eski Bosna Hersek Reis-ul Uleması Mustafa Ceriç de 1992-1995 yılları arasında yapılanları hiç bir zaman unutmayacaklarını kaydederek, yeni nesillerin geleceklerini güvence altına almak adına neler yapabileceklerini düşündüklerini ifade etti. Yaşanan acının sorumlularının bulunarak cezalandırılmasını isteyen Ceriç, ''Kurban yakınlarının artık huzur bulması gerekiyor'' dedi.

TRT Haber